خانه / سوالات متداول

سوالات متداول

1.روز ها و ساعت های کاری مرکز اهدا پلاسمای خون نوین دارو چگونه است؟

این مرکز روزهای شنبه تا چهارشنبه ، بجز تعطیلات رسمی از ساعت 8 صبح تا 5  عصر آماده پذیرش اهداءکنندگان است.

2.اهدای پلاسما چقدر زمان می برد؟

اهدای پلاسما یک ساعت زمان می برد.

3.آيا اهدای پلاسما مزايا و فوائد ديگري نيز براي ما دارد؟

مشارکت در یک کار خیرخواهانه  جهت رفع نیاز کشور به فرآورده های دارویی مشتق از پلاسما، معاینات کامل بالینی و آزمایشات پاراکلینیکی تمام اهداءکنندگان پلاسما به طور رایگان؛ به هر اهداءكننده به خاطر زمانی که صرف اهداءکرده وهزینه ای که بابت رفت وآمد متحمل شده، مبلغی به عنوان هزینه ایاب و ذهاب پرداخت می شود.  تنها پلاسماي اهداءكننده سالم را مي توان براي پروسه هاي بعدي مورد استفاده قرار داد.

از اين رو كنترل هر اهداء و نيز پايش وضعيت سلامت اهداكنندگان از اصول اساسی مرکز اهدای پلاسمای خون نوین دارو می باشد. اين بدان است كه شما هميشه از وضعيت سلامتي خود با خبر خواهيد بود البته به صورت رايگان. ولي مهمترين بخش قضيه آنجاست كه شما با اهداء پلاسما خودتان به ديگر انسان ها براي كسب مجدد سلامتي شان كمك كرده و اغلب حتي زندگي آنها را از خطر مرگ مي رهانيد.

4.چند بار در سال مي توانیم پلاسما اهداء كنم؟

سالی 36 بار یعنی هر 10 روز یکبار می توان اهدا داشت.

5.پلاسما براي چه منظوري مورد نياز است؟

شما با اهداء پلاسمايتان مي توانيد زندگي بسياري از بیماران را از مرگ نجات دهيد، زيرا از پلاسماي اهداء شده، دارو هاي فراواني توليد مي شود: تركيبات پلاسمائي و عوامل ایمنی

6.آيا اهداهاي فراوان مي تواند مضر باشد؟

اهدای پلاسما يك روند و فرآيند پزشكي است كه با نهايت دقت منطبق بر آخرین استاندارد های جهانی توسط پزشكان و كاركنان و كادرپزشكي مورد كنترل قرار مي گيرد.

7.آيا احتمال سرايت بيماري در حين اهداء وجود دارد؟

خير، براي خون گيري فقط از مواد و اقلام يك بار مصرف استريل استفاده مي شود و حتي دستگاهي كه در آن پلاسما از سلول هاي خوني جدا مي گردد، به هيچ وجه تماسي با خون يا پلاسما برقرار نمي كند.

8.با پلاسماي اهدائي من چه کاری انجام می شود؟

از پلاسمای اهداء شده ، پس از انجام آزمایشات لازم و حصول نتایج جهت اطمینان از سالم بودن محصول ، طی پروسه پالایش دارو جهت پیشگیری از آسیب به جنین مادران باردار گروه خونی منفی تولید می گردد .

9.پلاسماي خون چيست؟

پلاسما، ماده متشكله مايع خون است و 55% از خون را تشكيل مي دهد. 45 در صد باقيمانده را همان سلول هاي خوني (گلوبول هاي خوني) و اجزاي تشكيل دهنده ثابت خوني تشكيل مي دهند.پلاسما محتوي 93% آب و نيز مواد پروتئيني مهم و اصطلاحاً مواد انتقال دهنده (مواد غذائي ،توليدات متابوليسمي هورمون هاو ويتامين ها) است.بيش از 120 پروتئين موجود در خون داراي عملكرد هاي ويژه براي بدن هستند،به كمك روش هاي مدرن مي توان هر يك از اين پروتئين ها را از خون به طور جداگانه فرآوري نمود و جهت مقاصد درماني مورد استفاده قرار داد.

10.اهدای پلاسما چه روندي دارد؟

در اهدای پلاسما همچون اهداء معمول خون كامل، از يكي از رگ هاي بازو مقدار معيني خون گرفته مي شود . در اين دستگاه پلاسماي خون مستقيماً از سلول هاي خوني جدا شده و فرآوري مي گردد و در ضمن آن سلول هاي خوني مجدداً به بدن باز گردانده مي شوند. اين فرآيند كه پلاسما فرزيس ناميده مي شود ، بدن را تحت فشار نگذاشته و به راحتي توسط بدن تحمل مي شود. در ظرف مدت یک روز شما مجدداً تمامي اجزاي تشكيل دهنده پلاسماي گرفته شده تان را باز خواهيد ساخت.

11. ایا خام گیاه خواران می توانند اهدا پلاسما نمایند؟

منع اهدا برای گیاه خواران وجود ندارد درصورتیکه بتوانند منابع مورد نیاز پروتئین بدن را از جایی تامین کنند مثلا قارچ حبوبات، سویا و حتی لبنیات و …

12.آیا برای تبدیل پلاسما به دارو زمان خاصی مد نظر هست؟ آیا از پلاسما تازه دارو میسازند؟

پلاسماهای جمع آوری شده از زمان جمع آوری شدن و ذخیره سازی تا زمان تولید دارو بین 7ماه تا یکسال انبارش میشوند. از پلاسمای تازه دارویی تولید نمی شود.