خانه / سوالات متداول / از هپاتیت بیشتر بدانیم

از هپاتیت بیشتر بدانیم

بیماری هپاتیت را جدی بگیرید!!
وقتی التهاب در کبد ایجاد شود، بیماری هپاتیت روی می‌دهد،عوامل ایجادکننده التهاب در کبد، ویروس ها، قارچ، میکروب‌ها و حتی برخی از داروها مانند استامینوفن است.

مردم بیش تر هپاتیت نوع A و B و C را می‌شناسند، حذف هپاتیت نوع B تا سال 2030 میلادی یا 1410 شمسی قرار است انجام شود؛ اين هپاتیت در ایران واکسن دارد؛ اما هپاتیت نوع C در هیچ جای دنیا واکسن ندارد. همچنين هپاتیت A واکسن دارد؛ ولي در ایران واکسن آن موجود نیست.

هپاتیت نوع A از راه‌های خوردن مواد غذایی آلوده و تماس با بیمار منتقل می‌شود، نشانه‌های آن شامل مواردی مانند بی اشتهایی، تهوع، استفراغ و افزایش آنزیم‌های کبدی است. بیشتر موارد آن بدون بروز یرقان عارض می‌شود. هپاتیت های B و C از بیماری های جدی کبدی است که می تواند با روابط جنسی هم از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

هپاتیت B از طریق سرنگ‌های آلوده و همچنین انتقال خون و فرآورده‌های خونی آلوده منتقل می‌شود، بیمارانی که همودیالیز می‌شوند، افراد مبتلا به تالاسمی ما‍ژور که خون دریافت می‌کنند، مبتلایان به هموفیلی و پرسنل پزشکی و پرستاری در معرض خطر بیماری قراردارند و بهتر است واکسن مربوط به هپاتیت B را دریافت کنند.

هپاتیت C از طریق تزریق فرآورده‌های خونی آلوده و استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی منتقل می‌شود، البته انتقال جنسی این نوع هپاتیت بسیار بسیار نادر است.

آیا انتقال هپاتیت از مادر به جنین وجود دارد؟

در مورد هپاتیتC انتقال بسیار نادر است، اما در مورد هپاتیت B اگر در فاز فعال باشد، انتقال صورت می‌گیرد و احتمال انتقال بالاست.
بنابراین اگر مادر مبتلابه هپاتیت B باشد به کودک او #ایمونوگلوبین B در هنگام تولد تزریق می‌شود. در مورد هپاتیت C ایمونوگلوبین وجود ندارد، زیرا انتقال از مادر به جنین انتقال شایعی محسوب نمی‌شود.