خانه / آنتی دی یا روگام / واکسیناسیون

واکسیناسیون

واکسیناسیون یا ایمن‌سازی فعال:

 

واکسیناسیون اقدام بسیار مهم و با ارزشی است که بوسیله آن با هزینه کم می‌توان از ابتلاء به بیماریهای عفونی جلوگیری کرد. با اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی در جهان، شیوع بسیاری از بیماریهای خطرناک در بین شیرخواران، کودکان و بالغین کاهش بارزی پیدا کرده است بطوریکه اکنون شیوع بیماری های خطرناکی چون دیفتری،کزاز،سیاه سرفه ،سرخک و فلج اطفال با واکسیناسیون همگانی با موفقیت کنترل و در بسیاری از کشورها عملا به حداقل میزان خود رسیده است.

واکسن چیست؟

 

واکسن سوسپانسیونی است که از ویروس و یا باکتری کشته شده و یا ضعیف شده و یا پروتئین های آنتی ژنیک تشکیل شده است که از آنها برای پیشگیری و یا بهبود و درمان بیماری های عفونی استفاده می شود.

برای اینکه واکسن در بدن ایمنی کافی و طولانی ایجاد کند باید در چند نوبت و در فواصل زمانی معین تزریق گردد و برای جلوگیری از کاهش مقدار آنتی بادی به وجود آمده در بدن باید هر چند مدت یکبار مجددا” به صورت یادآور تزریق گردد.

 

 

اطلاعات بالینی و موارد مصرف واکسن :

واکسن به منظور ایجاد ایمنی فعال بر علیه عفونت ناشی از ویروس هپاتیت ب ،کزاز ، هاری و … پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها تجویز می شود .

 

عوارض جانبی واکسن:

واکسن برای ایمن کردن بدن بعد از تزریق ، انسان را دچار یک حالت خفیفی از بیماری می کند، چون این حالت بسیار ضعیف است، انسان به زودی بهبودی می یابد و پس از بهبودی کامل یک مدت طولانی در برابر آن بیماری مصونیت خواهد یافت. عوارضی که ممکن است در بدن فرد پس از تزریق واکسن مشاهده شود شامل موارد زیر می باشد:

( اگه چه تمام این عوارض در یک فرد دیده نمی شود ، توصیه می گردد در صورت بروز آن ها با پزشک مشورت نمایید )

سفتی ،قرمزی،درد و تورم خفیف در محل تزریق از عوارض شایع واکسن هستند. همچنین ضعف،خستگی شدید و غیر معمول،تب، سر درد، درد مفاصل گزارش گردیده است.

 

موارد منع مصرف :

واکسیناسیون در افراد مبتلا به بیماری های تب دار و یا وجود شواهدی دال بر هر گونه عفونت متوسط یا شدید توصیه نمی شود. به تاخیر انداختن تزریق واکسن تا هنگام بهبودی الزامی است.

در صورت حساسیت پس از تزریق اولین دوز واکسن ، از ادامه واکسیناسیون خودداری شود. افرادی که به مخمر حساسیت دارند نباید با این فرآورده واکسینه شوند.